Windows 10 Virtualbox XBox Music Skype och E-post

Senast uppdaterad:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Testar nu av Windows 10 Technical Preview och måste bara ge otroligt mycket beröm till Microsoft som har tänkt till rejält med nya operativsystemet. Jag chansade att gå ifrån Windows 7 på ena datorn och gick över till Windows 10. Program redan installerade i Windows 7 migrerades över perfekt vid uppstart, nu hade jag inte jättemånga program installerade på denna datorn. Enda som jag fick vänta lite på var uppdateringarna så ljud och drivrutiner hittades.

Helt fantastiskt att drivrutiner till en gammal HP Laserjet 6P finns och fungera perfekt i Windows 10 med.

Enda sedan jag gick ifrån Winamp som musikspelare så har jag saknat en riktigt bra organiserad musikspelare. I Windows 10 finns XBOX Music som är en otroligt bra och smart musikspelare.

musikspelare windows 10

Windows 10 är bara beta så man får räkna med vissa buggar, men jag kan inte hitta speciellt många buggar så här lång 5 timmar in på nya operativet.

Startmenyn är riktigt trevlig och också genomtänkt. Jag köpte aldrig riktigt Windows 8 utan startmeny, möjligen gav jag OS:et för lite tid men det var mest bökigt i desktop variant tyckte jag.

startmeny Windows 10

Precis innan jag valde att ställa Windows 7 dator i skrubben så testade jag av en e-post klient vid namn Zimbra Desktop från VMWare, e-post klient kan tyckas låta gammeldags, jag har själv enbart kört webmail länge, men smidigheten att lägga upp Live Tiles i Windows Phone fick mig att börja fundera om det inte fanns någon smidig freeware för att samla alla epostadresser man använder på ett ställe. Zimbra skötte det galant förutom en bug i signaturfiler som skapas i HTML.

I Windows 10 ingår en mycket bättre epost klient som heter kort och gott E-post. Här går det samla alla imap och pop3 konton på en plats.

epost klient windows 10

Synkningen med OneDrive är också fantastisk. Allt blir så mycket enklare och mer komplett att använda Windows Phone, Windows 10, One Drive och allt annat ihop. Microsoft gick i veckan ut om att ge alla kunder över 100 GB i sin OneDrive, de drog dock snabbt in erbjudandet och erbjuder nu bara så mycket utrymmet till användare i USA. Det kommer säkert så småningom liksom Cortana som också är integrerad i Windows 10.

För Skype så fungerar förinstallerad app klockrent, men har man flera olika skype konton exempelvis i jobb och privat så rekommendera jag att installera Skypes Desktop variant och sedan alternativt köra följande sökväg i genvägen med växel /secondary

””C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe” /secondary”

Ett annat knep för att köra igång nya instanser av Skype är att hålla inne shift och högerklicka på genom och sedan välja att köra som administratör.

Virtualbox fungerar också smärtfritt i Windows 10. Här kör jag en virtuell Windows 7 maskin igenom Virtualbox på Windows 10.

Virtualbox Windows 10

Bank ID fungerar inte i Windows 10 än men går köra via Windows 7 i virtualbox.

Internet Explorer är stabil och snabb i Windows 10, så det finns ingen anledning att installera Chrome eller Firefox om inte bara för att se crossbrowser funktionalitet. Bokmärken och lösenord följer med på Windows Phone osv om man vill det.

Finns det fler här som testat av Windows 10? Synkpunkter?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

fiverr